گوشی صداگیر
گوش کنید
هدست یا به اصطلاح هدست وسیله ای است که صدای آزاردهنده محیط را تا حد امکان کاهش می دهد. این محصول در دسته محصولات ایمنی و حفاظت فردی قرار می گیرد. از نظر ظاهر و ساختار، هدفون به دو دسته اصلی Airmuff و Airplug تقسیم می شود:
هدفون ایرماف مانند هدست روی گوش قرار می گیرد و از ورود امواج صوتی به داخل گوش جلوگیری می کند. برخی از کاربران این محصول را بلندگوی صوتی صنعتی یا پایلوت نیز می نامند.
گوشی در مقابل گوش گیر به عنوان مانعی در برابر امواجی که وارد مجرای گوش می شوند و آن را پر می کند عمل می کند و به کاهش صدای مزاحم محیط کمک می کند. این محصول یا اسفنجی است یا پلیمری.
هر دوی این محصولات حجم ذکر شده روی بدنه یا بسته بندی محصول را تا حدودی کاهش می دهند. فرض کنید یک هدفون ایرماف 30 دسی بل و صدای محیط 105 دسی بل است و صدای محیط را از 75 دسی بل به 75 دسی بل کاهش می دهد.
محدوده صدای قابل قبول و بی ضرر برای پرده گوش 70 تا 80 دسی بل است. بنابراین محصول مورد نظر عملکرد خوبی دارد. به یاد داشته باشید که هیچ مدل شنیداری صدای محیط را به طور کامل قطع نمی کند. همه آنها سر و صدای زیادی ایجاد می کنند. یعنی نویز را کم می کنند.
تلفن بی صدا
اگر در کلان شهر زندگی می کنید حتما با پدیده آلودگی صوتی آشنا هستید. شاید رسانه ها آلودگی صوتی بیشتری را با صدای سیستم صوتی خودرو معرفی کرده باشند، اما شما حداقل در جای دیگری آن را احساس کرده اید. حتماً ساختمانی نزدیک خانه شما بوده که ساخت و ساز را از صفر شروع کرده است و باید سر و صدای کار آنها را شبانه روز تحمل می کردید تا یک برج چند طبقه ساخته شود. شاید در این زمان برای اولین بار به فکر استفاده از گوشی حذف نویز افتاده باشید، اما باید بدانید که این گوشی ها بخشی از تجهیزات ایمنی محیط کار هستند. صدایی که با وجود مسافت شما را آزار می دهد، مطمئناً در فاصله نزدیک بسیار آزاردهنده تر است و حتی می تواند باعث آسیب دائمی و کاهش شنوایی کارگران شود.
بلندگو چیست؟
یکی از تجهیزات ایمنی شنوایی است که با پوشاندن قسمت بیرونی گوش میزان صدایی را که به داخل گوش می رسد 30 دسی بل کاهش می دهد و در نتیجه از گوش فرد محافظت می کند. از این وسایل به عنوان محافظ شنوایی، محافظ شنوایی، هدفون، گوش گیر و به اشتباه گوش گیر نیز یاد می شود. در حالی که گوش گیرها بسیار کوچکتر هستند و به خوبی داخل گوش شما قرار می گیرند. طراحی ایرفون شباهت زیادی به هدفون و ایرفون های بزرگ دارد که در این چند سال برند بیتس با محصولات متنوع و تبلیغات فراوان بازار را تسخیر کرد. تلفنهای بیصدا معمولاً تاشو هستند تا پس از استفاده فضای کمتری را اشغال کنند.
کاربردهای کلی هدفون حذف نویز
افراد زیادی هستند که در صورت سر و صدای اضافی توانایی خود را از دست می دهند و روی کار تمرکز می کنند. مثلا دانشجوی کنکوری روزانه 8 تا 10 ساعت طبق برنامه مطالعه می کند و نمی تواند در تمام این ساعات در کتابخانه حضور داشته باشد. فرض کنید این دانش آموز به صدا بسیار حساس است و خانه اش همیشه شلوغ است، زیرا او یک برادر کوچکتر در خانه دارد. اینجاست که ضبط صدا به کار می آید و صدای اطراف خود را به شدت کاهش می دهد تا بتواند روی برنامه تمرکز کند و یادگیری خود را افزایش دهد. برخی از دانش آموزان در این موارد از گوش گیرهای ریز که در گوش قرار می گیرند برای قطع کامل صدا استفاده می کنند، اما بهتر است بدانید که با انجام این کار به مدت طولانی به سلامت جسمی و روحی خود آسیب می رسانند. علاوه بر موارد فوق، گوش برخی از افراد آستانه تحمل کمتری دارد، بنابراین لازم است در مواقعی که نیازی به ارتباط صوتی با دیگران ندارند، از بلندگوی صوتی استفاده کنند.
چرا دستگاه ضبط صدا ساخته شد؟
کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود و هنوز راه آرامتری برای انجام آنها وجود ندارد. یک هدست برای کمک به افراد در این مشاغل ساخته شد. به عنوان مثال نظامیانی که طبق برنامه در تمرینات تیراندازی شرکت می کنند از تلفن های جاذب صدا در سالن استفاده می کنند و افرادی که در کارهای ساختمانی با تراش سنگ و فلز سروکار دارند به این تلفن ها نیاز دارند. به طور کلی اگر کار شما به گونه ای است که باید زمان زیادی را در معرض صدای بلند بگذرانید، بهتر است به فکر سلامت شنوایی خود باشید و یک گوشی عایق صدا بخرید.
کجا به دستگاه ضبط صدا نیاز داریم؟
معادن، مراکز آموزشی نظامی، پادگان ها و رزمایش ها، کارخانه های خودروسازی، صنایع متالورژی، کارگاه های نجاری، کارخانه های شیمیایی، کارگاه های نساجی و در نهایت جاهایی که افراد زیادی شنوایی خود را از دست داده اند. یعنی میدان جنگ یکی از مکان هایی است که استفاده از ضبط صدا در آن بسیار توصیه می شود.
معایب و مزایای یک گوشی بی صدا
افرادی که از عینک استفاده می کنند نمی توانند از گوشی های حذف نویز استفاده کنند و همچنین استفاده از این گوشی ها در هوای گرم سخت و طاقت فرسا است. از طرفی ایرفون در فصل سرد به گرم نگه داشتن گوش و قرمز نشدن آن کمک می کند (این استفاده به قدری رایج است که گوشی های بافتنی مخصوصی برای این کار وجود دارد). صدا خفه کن برای افرادی که مشکل ترشح بیش از حد گوش دارند نیز مناسب است. آنها می توانند یک گلوله پنبه ای زیر صدا خفه کن قرار دهند تا مایع را جذب کند تا از نشت مایع از گوش جلوگیری شود.
گوشی های هوشمند
برخی از هدفون ها هوشمند کار می کنند. به عبارت دیگر، به جای جلوگیری از رسیدن همه صدای محیط به گوش شما، صداهای با صدای بلند را فیلتر می کنند و اجازه می دهند صداهای آرام تری مانند صدای افراد از آن عبور کرده و به گوش شما برسد. این گوشی ها این کار را با میکروفون در بیرون، مدار در وسط و پخش کننده صوتی که روی گوش شما قرار می گیرد و با
به کمک آنها، دیگر نیازی به روشن کردن بلندگو برای شنیدن آنچه گفته می شود ندارید. اغلب خارج از گوش شما
بستن
محافظ شنوایی یا گوشی ایمنی چیست؟
گوشي ايمني يا گوشي شنيداري يكي از تجهيزات ايمني شخصي است كه از افت شنوايي گوشه در اثر صداهاي بلند جلوگيري مي كند. انواع مختلفی از هدفون های ایمنی بسته به نوع عملکرد وجود دارد. به عنوان مثال برخی از افراد برای افزایش تمرکز حین مطالعه از محافظ شنوایی استفاده می کنند که تا حدودی از حجم صداهای اطراف می کاهد. خیلی از کارها با حجمی انجام می شود که قابل کاهش نیست. افرادی که در این مشاغل هستند باید از تلفن امنیتی استفاده کنند.
تاثیر هدفون ایمنی بر انواع آلودگی صوتی:
یکی از موثرترین راه ها برای کاهش آلودگی صوتی استفاده از گوشی ایمنی است. به مجموع صداهای ناخواسته ای که باعث از بین رفتن آرامش و تمرکز می شود، آلودگی صوتی می گویند. آلودگی صوتی باعث بسیاری از بیماری های جسمی و روحی به ویژه اختلالات اعصاب شنوایی می شود. صدا در حالت باز و بسته منتشر می شود. یکی از عوامل تاثیرگذار در خستگی روانی انسان آلودگی صوتی است. از محافظ شنوایی برای جلوگیری از بسیاری از بیماری ها در اثر آلودگی صوتی استفاده کنید. آلودگی صوتی بر حسب واحد (دسی بل) اندازه گیری می شود. گوش انسان می تواند تا 130 دسی بل صدا را تحمل کند.
تعریف واحد حجم (دسی بل):
گوش انسان صداها را به صورت خطی تشخیص نمی دهد اما آنها را به صورت لگاریتمی دریافت می کند. لگاریتم در ریاضیات تابعی از توان برای به دست آوردن وارونگی بود. دسی بل فقط برای اندازه گیری صدا نیست. دسی بل همچنین در برخی از اندازه گیری های علمی از جمله فیزیک، مهندسی و ریاضیات استفاده می شود.
میزان حجم صدا با دسی بل در تولید کننده های صدا متفاوت است. به عنوان مثال صدای تنفس انسان حدود 10 دسی بل است اما صدای جیغ و جیغ کودکان حدود 110 دسی بل است. صدای حدود 120 دسی بل می تواند باعث ناراحتی عصبی شود و بالاتر از 120 دسی بل می تواند باعث درد در تارهای صوتی شود. اگر برای مدت طولانی در معرض این میزان صدا قرار بگیرید، شنوایی شما آسیب می بیند. در این صورت باید از محافظ شنوایی استفاده کنید.
اثرات عدم استفاده از تلفن حذف کننده صدا در مواجهه با آلودگی صوتی:
آلودگی صوتی نیز می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی شود. اگر فردی به مدت 8 ساعت در معرض صدای بالای 70 دسی بل قرار گیرد و از هدفون ایمنی استفاده نکند فشار خون او بین 5 تا 10 میلی متر جیوه افزایش می یابد که این میزان فشار باعث بیماری قلبی می شود.
آلودگی صوتی بر روی اعصاب اثر منفی می گذارد و در نتیجه باعث تغییراتی در رفتار انسان می شود. باعث بسیاری از بیماری ها مانند استرس، بی خوابی و فشار خون بالا و وازواسپاستیک (به نام بیماری کلیوی یا مرده انگشتان) می شود.
عوامل موثر در آلودگی صوتی عبارتند از:
صدای ترافیک، عابر پیاده، اتوبوس و…
ترافیک در ایستگاه ها
ساخت و ساز در ساختمان ها
فرودگاه ها و ترافیک هوایی
دما و باد (موثر در نحوه انتشار صدا)
روش های کاهش آلودگی صوتی:
صدا توسط سازنده دریافت می شود و توسط گیرندگان دریافت می شود. روش های کاهش صدا شامل کاهش و حذف مولدهای صدا و استفاده از صدا خفه کن است.
یکی از راه های کاهش امواج صوتی با فرکانس بالا، افزایش پوشش گیاهی است. درختان با کاهش سرعت باد، امواج صوتی را به سمت گیرنده ها و شنوندگان هدایت نمی کنند. کاشت گیاهان و درختان هم آلودگی صوتی را کاهش می دهد و هم مشکلات زیست محیطی را حل می کند.
با برداشتن گیرنده و کاهش امواج صوتی اطراف آن می توان از گیرنده ها محافظت کرد. یکی از راه های کاهش امواج صوتی استفاده از گوشی است.
اثرات استفاده از محافظ تلفن:
آلودگی صوتی در دنیای امروزی بسیار زیاد است و باعث آزار و اذیت در محیط های مختلف کاری می شود. صداهای مداوم و تکراری ابزارها، ماشین آلات سنگین محوطه سازی شهری، حتی اگر پر سر و صدا نباشند، بر شنوایی طولانی مدت اثر منفی می گذارد. ما باید به طور جدی از سلامت این قسمت مهم بدن خود در برابر شرایط نامطلوب محافظت کنیم. این امر به ویژه زمانی صادق است که فردی در محیط کار خود در معرض آلودگی صوتی قرار گیرد.
اگر برای مدت طولانی در طول روز در معرض نویزهای 70 دسی بل یا بیشتر و نویز بیش از 90 دسی بل هستید، باید به طور جدی به فکر تهیه یک هدفون حذف نویز باشید تا سیستم خود را ایمن نگه دارید.
سیستم شنوایی این کار از آسیب های جبران ناپذیری مانند کم شنوایی و حتی از دست دادن جلوگیری می کند. سر و صدای زیاد در محل کار هم می تواند به تارهای صوتی آسیب برساند و هم باعث از دست دادن تمرکز آنها شود. برخی از افراد از محافظ شنوایی در محیط های پر سر و صدا برای افزایش تمرکز خود استفاده می کنند. محافظ شنوایی از آسیب های روحی و سلامتی ناشی از آلودگی صوتی جلوگیری می کند.
تفاوت بین انواع هدست امنیتی:
انواع مختلفی از ایرفون های ایمنی و محافظ بسته به طراحی، نوع عملکرد و مواد وجود دارد.
حجم در هر کار متفاوت است. به عبارت دیگر، هر فردی در معرض صدای متفاوتی قرار می گیرد و آسیب هایی که ایجاد می کند متفاوت است. به عنوان مثال، جعبه تلفن مورد استفاده کارکنان فرودگاه، جعبه تلفن قدرتمندی است که توسط یک کارگر ساختمانی استفاده می شود.
هدفون های محافظ به دو نوع تقسیم می شوند:
گوش گیر یا گوشی توگوشی
هدفون ایرماف یا روگوشی
گوش گیر :
این نوع هدفون در داخل گوش قرار می گیرد و از رسیدن صدا جلوگیری می کند. هدفون ایرپلاگ در سایزها و اشکال مختلف تولید می شود و هر فردی با توجه به سایز و راحتی خود آن را انتخاب می کند.
معمولا گوش گیر از چوب ساخته می شود، فایبرگلاس بسیار ظریف، پنبه، پلاستیک و سیلیکون تولید می شود. هدفون های ایمنی Earplug نیاز به نگهداری خاص و بهداشتی دارند. زیرا آنها به راحتی بیماری و ویروس را به گوشه و کنار منتقل می کنند. برخی از هدفون های گوش گیر یکبار مصرف هستند و پس از استفاده دور انداخته می شوند. صدا خفه کن گوش گیر به طور متوسط حدود 15 تا 30 دسی بل صدا را کاهش می دهد.
مزایای گوش گیر گوشی:
این نوع محافظ گوشه به دلیل اندازه کوچکی که دارد به راحتی قابل حمل بوده و به راحتی در جیب جا می شود.
امکان استفاده همزمان از سایر لوازم ایمنی مانند کلاه ایمنی، عینک و همزمان وجود دارد.
در هوای گرم به راحتی قابل استفاده است و باعث تعریق نمی شود.
بلندگوها در کار دخالت نمی کنند.
برای محیط های باریک و بسته بسیار مناسب هستند.
نسبت به تلفن امنیتی ایرماف ارزان تر و در دسترس تر است.
معایب گوش گیر گوشی امنیتی:
هدفون ایرپلاگ به نگرانی های بهداشتی خاصی نیاز دارد.
گوش گیر در داخل گوش قرار می گیرد و مجرای گوش را تحریک می کند.
قرار دادن گوش بند محاف داخل گوش زمان بر است.
اگر فردی التهاب و زخم داخل گوش داشته باشد، نمی تواند از این نوع گوشی استفاده کند.
پس از چندین بار استفاده، به تدریج حالت خود را از دست می دهند.
هدفون امنیتی ایرماف:
محافظ گوشه ایرماف یکی از رایج ترین و پرکاربردترین هدفون های ایمنی در محیط های کاری صنعتی می باشد. آنها از نظر شکل و طراحی شبیه به هدفون هستند و باید گوشه های بیرونی را کاملا بپوشانند.
اجزای محافظ گوشه ایرماف شامل تضعیف کننده صدا، بالشتک های نرم، کلاهک بیرونی، فنر و هدبند می باشد.
مزایای استفاده از صدا خفه کن ایرماف:
استفاده از ایرفون ایرماف برای هر فردی امکان پذیر است.
به دلیل حجم زیاد، احتمال از دست دادن محافظ شنوایی ایرماف کم است.
در محیط های سرد علاوه بر کاهش صدای بلند، گوشه ها را نیز گرم می کند.
بالشتک های اطراف هودها حالتی نرم و راحت ایجاد می کنند.
گوشی محافظ گوشی ایرماف برای مدت طولانی قابل استفاده بوده و هیچ مانعی ایجاد نمی کند.
افراد مبتلا به عفونت و زخم داخل گوش نیز می توانند از ایرماف استفاده کنند.
معایب محافظ گوشه ایرماف:
هنگام استفاده از محافظ گوشه ایرماف نباید از تجهیزات ایمنی دیگر یا حتی عینک استفاده کرد.
در شرایط گرم و مرطوب استفاده از ایرماف سخت است چرا که باعث تعریق در این ناحیه می شود.
فرد هنگام استفاده از تلفن امنیتی ایرماف نمی تواند به راحتی سر خود را بچرخاند.
تفاوت گوش گیر و گوش بند:
هدفون های Earplug ارزان تر از airmap هستند.
Airplug در تمامی شرایط (خشک، گرم، مرطوب، سرد و غیره) قابل استفاده است. اما استفاده از ایرماف در هوای گرم سخت است.
محافظ های شنوایی ایرماف بیشتر از گوش گیر صدا را کاهش می دهند.
حمل و نگهداری هدفون های ایمنی Airplag نسبت به AirMuff راحت تر است.
دریچه های هوا و سایر وسایل ایمنی را می توان همزمان استفاده کرد. اما هنگام استفاده از ایرماف، استفاده از آن دشوار است